Cerinte

Toti participantii la curs trebuie

 • Sa participe la prezentarile de la curs;
 • Sa participe la seminarii;
 • Sa parcurga materialele de seminar;
 • Sa colaboreze cu ceilalti membri ai echipei de cercetare in care lucrati la cercetarea-exercitiu de seminar;
 • Sa faca prezentarile textelor pe care le aveti alocate la seminar.
 • Sa aiba minim 7 prezente la seminar pentru a putea intra in examen.

Notare

Nota va fi compusa din doua componente majore: nota de examen final si nota de seminar.

Notă examen: 4.5 puncte in total.

 • Examen partial – 1 punct. Va acoperi materia din primele 5 saptamini de curs si de seminar si va avea loc in saptamina 14-21 noiembrie 2022.
 • Examenul final – 3.5 puncte. va avea loc in ianuarie-februarie 2023 si va fi dat online. Fiecare student va primi un examen individual, pe care va trebui sa il completeze in 2 ore.

Notă seminar: 4.5 puncte in total. Nota de seminar e compusa din:

 • Cercetare de grup (*vezi mai jos), prezentare partiala, 14-21 noiembrie 2022 – 1 punct;
 • Prezentari texte si prezența activa – 2 puncte;
 • Cercetare de grup (*vezi mai jos), prezentare finala – 1.5 puncte;

Nota finală = Nota de la examene +  nota de la seminar + 1 punct din oficiu.

Citeva lucruri despre cercetarea de grup.

Vom imparti fiecare grupa de seminar in 4 subgrupe de 4-6 studenti. Fiecare subgrup va face brainstorming impreuna cu cadrele didactice de la seminar legat de tema de seminar.

Primul pas dupa stabilirea temei comune pe subgrupul de 4-6 oameni este ca fiecare dintre voi sa realizeze un interviu despre tema respectiva cu un alt membru al echipei, iar un al treilea membru sa filmeze interviul. Fiecare membru al echipei va transcrie si discuta cu cadrele didactice de la seminar ce a functionat si ce nu a functionat la interviul respectiv.

La mijlocul semestrului fiecare subgrupa va prezenta la seminar ce a lucrat. Aceasta prezentare va conta drept examen intermediar, notat cu un punct.

Scopul acestui interviu este ca studentii sa se familiarizeze cu interviul si notele de teren: sa invete sa faca un interviu (sa nu puna intrebari de genul “e asa sau asa?”, sa revina cu intrebari de lamurire, sa mearga pe firul si pe logica intervievatului etc) si sa tina note de teren (ce au observat, ce senzatii au avut, ce le-a atras atentia si de ce etc).

Pentru nota finala de lucru in subgrupa, fiecare student va trebui sa mai faca inca un interviu cu cineva din afara grupului vostru, preferabil din afara grupei voastre de seminar. Si acest interviu va trebui transcris si discutat cu cadrele didactice de la seminar.

Pentru nota finala, trebuie sa faceti si un raport de cercetare scurt pentru cercetarea voastra. Ideal aceasta va trebui sa contina fotografii pe care le-ati facut in cadrul cercetarii.

Publicitate